Bilbyggen

 

Det tillverkades endast 201 Lincoln cabriolet 1946. En av dessa blev totalrenoverad under 2 år av Olof Grönqvist, ÅkarpsBilmek i Åkarp och stod klar 1998.
Bilen inköptes i USA i Chicago 1996 och skeppades till Malmö frihamn i totalt nedplockat skick. Många delar saknades trots lovord om att den skulle vara komplett. Genom ihärdigt arbete, kontakter och resor till USA fann Olof efterhand de delar som saknades till bilen.

Vid renoveringen har bla. Golv, trösklar bytts ut. Ny stomme till baksätet har tillverkatsoch en inredning i finaste skin blivit uppsydd av Blombergs sadelmakeri. Motorn, en V-12 på 305 ci och 130 hk med overdrive har total renoverats. Den nya suffletten kommer ifrån Bil Hirsch i USA och monterades av Top and Trim Shop.

Bilen har väckt mycket uppskattning och tagit hem en hel del priser i olika tävlingar.
Nu är detta inte den enda Lincoln som fått se nytt ljus. Olof Grönqvist har tidigare med hjälp av olika hantverkare bla. Renoverat två Lincoln kupé från 46 och 48. Även de har tagit hem oräkneliga priser i tävlingar. I garaget finns förutom de nämnda även ett flertal andra objekt som väntar på nya tider.
Till sin hjälp har bla. Göran Rolf , Croma A/S i Danmark, Olssons billack i Limhamn, A-Glas i Arlöv bidragit.
Bilen kan hyras för speciella evenemang och tillfällen.
Kontakt: Åkarps Bilmek 040-460408